Dak inspectie en -advies

Verleng de levensduur van uw daken.

Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van een gebouw. Het beschermt u, de gevoelige apparatuur en de inrichting tegen storm, neerslag, vocht, tocht en temperatuurwisselingen. Een dak wordt daarom ook wel eens de vijfde gevel genoemd.

Toch krijgt het dak in de praktijk vaak minder aandacht dan de andere gevels. Het dak is minder zichtbaar en gebreken zijn voor een ongetraind oog vaak moeilijk herkenbaar.

Het niet herkennen en vroegtijdig aanpakken van gebreken kan leiden tot een forse schade aan het dak en interieur. Denk aan lekkage en instorting.

Waarom dak inspectie?

Door regelmatige dak inspecties krijgt u inzicht in benodigd preventief onderhoud en kunnen gebreken vroegtijdig worden aangepakt. Dit voorkomt lekkage en instortingsgevaar. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw dak aanzienlijk. Dit bespaart u als gebouweigenaar of – beheerder niet alleen behoorlijke wat kosten, maar u voorkomt ook het onnodig vroegtijdig vrijkomen van sloopafval. Hiermee draagt u bij aan duurzaam gebouwbeheer.

Hoe gaat dit in z’n werk?

De BME Groep heeft geen rol in de uitvoering van onderhoudswerkzaamheden en kan daardoor een onafhankelijke dak inspectie uitvoeren. U bent hierdoor verzekerd van een specialistische blik en een gedegen advies zonder onnodige onderhoudskosten. De inspectie kan plaatsvinden op basis van een visuele beoordeling zonder schade aan uw dak aan te brengen.

Insnijdingen

Bij het aantreffen van een gebrek, zoals bijvoorbeeld onvoldoende hechting van overlappen, kan het wenselijk zijn om een insnijding in het dakvlak te maken. Met deze insnijding wordt een goed beeld verkregen van de opbouw van het dak, de hechting van de lagen dakbedekking en de mogelijke oorzaak van onvoldoende hechting. Hiermee wordt het mogelijk om een nog specifieker advies te geven over plaatselijk herstel of onderhoudswerk.

Inspectierapport

Tijdens een dak inspectie wordt de conditie van alle dak onderdelen bepaald en overzichtelijk in een inspectierapport weergegeven middels een conditiematrix. De basis voor deze methodiek wordt ontleend aan NEN-2767 (conditiemetingen). In de conditiematrix is in één oogopslag te zien welke dak onderdelen gebreken vertonen en in welke mate actie noodzakelijk is. Alle gebreken worden tevens opgenomen in een heldere fotorapportage per dakvlak en bondig samengevat. Hiermee krijgt u inzicht in de benodigde stappen om schade te voorkomen en de levensduur van het dak te verlengen.

De voordelen

  • BME Groep voert onafhankelijke inspecties uit, u bespaart kosten voor onnodig vroegtijdig onderhoud.
  • Schades en gebreken worden vroegtijdig herkend, gevolgschade wordt voorkomen.
  • De levensduur van uw daken wordt aanzienlijk verlengd.
  • Overzicht in benodigd onderhoud en de verwachte levensduur van uw daken.
  • Onafhankelijk, multidisciplinair onderzoek en advies onder één dak (asbest, chroom 6, daken en materialen).

De obstakels

Wellicht heeft u een dak waarvan de toegang nog niet optimaal is geregeld. Of u vraagt zich af hoe het dak na een insnijding hersteld zal worden. Deze en andere vragen stemmen wij in goed overleg vooraf met u af. Door onze ruime ervaring met diverse inspectiedisciplines hebben wij voor ieder obstakel een oplossing en geven wij u inzicht in de conditie van uw dak.

Wilt u meer weten over een dak inspectie?

Wij helpen u graag.

Engel Komies

T. +31643824761
E. e.komies@bme.nl

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief