De BME Groep bedient diverse markten op het gebied van Asbest

BME levert meer dan alleen een asbestinventarisatierapport; wij leveren meer dan 20 jaar aan kennis en ervaring. Dit betekent duidelijke en overzichtelijke rapportages, nuchtere adviezen, het verschaffen van een betrouwbaar financieel inzicht in de kosten van verwijdering of handhaving van asbest, het opstellen van een adequaat asbestbeheersplan of het geven van deskundige voorlichting.

Op het gebied van Asbest bieden wij de volgende diensten aan:

  • Asbestinventarisaties; Voorafgaand aan bijvoorbeeld sloop- of renovatiewerkzaamheden aan een pand van vóór 1994 moet vanuit wet- en regelgeving een asbestinventarisatie worden uitgevoerd. BME kan voor u een asbestinventarisatie uitvoeren.
  • Slooptraject Begeleiding en Management; Er is wettelijk vastgelegd dat voorafgaand aan sloop- of renovatiewerkzaamheden een volledige asbestinventarisatie moet worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf. Naast enkel de asbestinventarisatie kan BME ook uw slooptraject begeleiden en managen. BME bereidt uw sloop- of renovatietraject voor, door het opstellen van een gedegen plan van aanpak, bestaande uit asbestinventarisatie, bodemonderzoek en natuurlijk uw programma van eisen. BME kan het gehele traject voor u verzorgen in een coördinerende rol of zelfs als risicodragend hoofdaannemer van sloop- en saneringswerken. Ook kunnen we ondersteuning bieden op een specifiek onderdeel.
  • NEN2991 Risicobeoordelingen; Om objectief de risico’s van asbest in kaart te kunnen brengen voor dagelijkse gebruikers van gebouwen of constructies waarin asbesthoudende materialen zijn verwerkt, wordt de NEN2991 gehanteerd. BME is geaccrediteerd voor het nemen én analyseren van monsters conform NEN2991.

Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief